Zoete Aardappelpizza Met Groene Pesto En Mozzarella


Het weekend staat voor de deur! En ik had wel weer eens zin in een zelfgemaakte pizza. Er staan inmiddels al tilt wat dish variaties op mijn blog, maar ik blijf experimenteren in de keuken. Vind ik leuk.

Deze keer bedacht ik dat de dish wel weer wat artefact groenten mocht hebben. Uiteindelijk gaat er wat mij betreft niets boven een tender Italiaanse pizzabodem, maar veggies toevoegen is nooit verkeerd… Deze zoete aardappelpizza met groene pesto en mozzarella is dan zeker een goed idee!

Ik denk dat wij wel eens per hebdomad - nou laat het eens in de 2 weken zijn - pizza eten. De ene keer zelfgemaakt, de andere keer afgehaald bij de pizzeria hier om de hoek.

Of we schuiven gewoon daar aan tafel, ook wel zo lekker makkelijk. Eerlijk is eerlijk, Saint is de pizzabakker hier in huis. Hij zet maar wat graag al vroeg op de dag het deeg klaar zodat dat heerlijk luchtig kan worden.


Maar dat is dus wel een gewone dish. Gemaakt van bloem, element en olie. Hij bakt ze als de beste hoor, maar soms wil ik wat anders. Een dish met other groenten bijvoorbeeld.

En dan niet on top, maar entry het deeg heen. Op deze manier is het helemaal niet lastig om unnecessary groenten toe te voegen aan een gerecht. En zo krijg je makkelijk je aanbevolen portie groen binnen!

Ingridients
  • Voor 1 plaatpizza of 2 pizzabodems:
  • 500 gr zoete aardappel (geschild)
  • 2 eieren
  • 100 gr havermeel
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • peper
  • zout
Voor de topping:
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 el groene pesto (zelfgemaakt)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola
  • verse basilicum, paar blaadjes
Nodig;
  • pan, vergiet, mengkom, pureestamper, rooster van de oven, bakpapier
Step
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster er alvast uit en bekleed met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Doe in de pan, voeg water toe, zet op het vuur en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel in 8-10 minuten gaar. Giet dan af en laat even uitdampen in een vergiet.
  3. Doe de zoete aardappel in de mengkom en voeg het havermeel toe. Je kunt ook havermout zelf tot meel malen met een koffiemolentje of blender. Tik de eieren boven de kom en voeg de oregano, tijm, wat peper en zout toe. Gebruik een vork om alle ingrediƫnten voor de zoete aardappelpizza goed te mengen.
  4. Schep dan het deeg op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het goed uit te spreiden. Zorg dat de pizzabodem overal ongeveer 3 – 5 mm dik is.
  5. Schuif de bodem voor de zoete aardappelpizza voor 30 minuten in de warme oven.
  6. Schil de ui en snij deze in hele fijne ringen. Breek de mozzarella in stukjes.
  7. Haal de zoete aardappelpizza uit de oven, laat de oven aan staan. Besmeer de bodem met wat tomatenpuree. Smeer goed uit met een mes.
  8. Gebruik een lepel om hier en daar wat drupjes groene pesto op de pizza te leggen en spreid de uienringen uit.
  9. Leg de stukjes mozzarella ook op de pizza en schuif dan de zoete aardappelpizza nog 5 minuten de oven in.
  10. Maak daarna af met de rucola, verse basilicum en wat Parmezaanse kaas. Enjoy!

Posting Komentar

0 Komentar